2011. december 25., vasárnap

Bonbonok

Hát ha eddig hisztiztem,hogy nem tudok egy normális fényképet készíteni akkor ez most duplán  is igaz.
De az is meglehet hogy nem éjjel 11-kor kéne neki látni :)
Az idei bon bon mérlegem 18 tábla csokival indul úgyhogy a többi hozzávalót már össze sem írtam :)
Természetesen ebből ment és megy ajándékba és vendégségbe,szóval nem, nem fogunk bon bon mérgezést kapni :)
Van egyáltalán olyan,hogy bon bon mérgezés?

Lássuk sorban:
A bon bon készítés előtt jó pár nappal beáztattam egy zacskó apróra vágott vörös áfonyát egy a Hargitáról származó áfonya "pálinka likőr"-be...talán ez rá a leghelyesebb szó.
Egy nagyon kedves barátunktól kaptam még a szülinapomra,nagyon finom és igazi áfonyák úszkálnak benne úgyhogy nagyon igyekeztem meghagyni belőle a bon bonozásra :)

Áfonya és marcipán:
 Szintén áfonya és marcipán csak más formában:

 Dió- áfonya:

Meggyzselé-marcipán:

Nugát-marcipán:

Kandírozott narancshéjas marcipán:

Likőrös áfonya(simán kenterbe veri a konyakos meggyet :)


 Kókusz

Citromos fehércsoki-mák

Minden nagyképűség nélkül mondom,hogy nagyon finomak lettek. A bolti szaloncukor nem igazán akar fogyni :)
Recepteket külön nem fogok írni és elkészítést sem,mert úgy gondolom az ízek kombinációja végtelen.
Ha valaki pedig ötleteket akar szerezni az nézzen körül a Praliné paradicsomban és a Bonbon mánián.
Ők nagyon részletesen leírják a csoki temperálástól kezdve mindent és isteni bon bonokat készítenek.
A citromos fehér csokis mák pedig annyira isteni(praliné paradicsom),hogy abból a mai nap folyamán tortakrémet fogok készíteni,na majd azt részletezem én is :)

Nagyon BOLDOG KARÁCSONYT Mindenkinek :)

4 megjegyzés:

Eszter írta...

Praliné paradicsom??????????????
http://www.youtube.com/watch?v=zQL9CrChTtM
:o) :o)

Barbi írta...

Ahhhhhh.... én is akaroooooook!

Fanó írta...

Igen Eszter Praliné Paradicsom :)

Fanó írta...

Hajrá Barni,próbáld ki :)