2012. április 1., vasárnap

70. szülinapra


Körülbelül egy hónapja szervezzük drága Mamikám születésnapi buliját, hiszen az ember egyszer 70 éves,ezt méltó módon meg kell ünnepelni :)
A családnak ez a fele sajnos elég ritkán van együtt,mert nehéz egy tető alá hozni mindenkit. Dolgoznak,tanulnak szóval komoly szervezés eredménye egy ilyen "egész napos" buli.
Az első naptól kezdve gondolkoztam rajta,hogy milyen tortával lepjem meg az - minden túlzás nélkül- egyik legfontosabb embert az életemben. Valami olyat szerettem volna amit még nem csináltam (jó hát ilyen van több is) és ami illik is az én Mamikámhoz és az alkalomhoz. Aztán gomba mód szaporodni kezdtek a neten a kalocsai mintás torták. Ez a díszítés most nagyon felkapott és nagyon szép. Több tortás ismerőssel is konzultálva úgy döntöttem,hogy ez lesz az amit készítek.
Kicsit féltem tőle,mert ezek a minták akkor igazán szépek ha tükrözik az eredeti motívumot. Annak idején dédmamám sok terítőt hímzett és úgy döntöttem, hogy az ő munkájából választok egyet még akkor is ha az egy kicsit más lesz. Nem jártam utána,hogy ez egy eredeti virág-e,mert amikor elkészült az első tetszett :)
A torta elkészítésére két napot, pontosabban fogalmazva két délutánt szántam. Első nap megsütöttem és megtöltöttem a piskótát, második nap burkoltam és díszítettem. Az érdekessége vagy különlegessége az,hogy pont ezt az alkalmat választottam,hogy az egyik kedves tortás ismerős házi fondant receptjét kipróbáljam. Jelentem a recept kiváló, köszönöm szépen Istvánnak. (Az engedélye nélkül nem szeretném megosztani.)
Kis darabokból felépíteni egyesével az összes virágot,elég időigényes volt,de megérte. Sajnos amikor a legjobban akarok akkor csúszik valami hiba a dologba így a burkolásban voltak kivetni valók,de szerencsére ezzel megint én voltam az egyetlen aki foglalkozott :)
Nagyon izgultam,hogy mit fognak szólni hozzá, leginkább azért,hogy az én drágámnak tetszik-e. A válasz egyértelmű,bár azt hiszem Mamikám elég elfogult. :)
A torta ízét ketten választottuk ki. Az ő kérése az volt,hogy legyen túrós-meggyzselés. Na ja, azt hitte csak egy torta lesz :)
Végül egy torta lett,de az mindjárt emeletes,úgyhogy a felső szint citromos mákos fehér csoki volt. Volt aki a szeletelésnél inkább a túrósból kért,aztán mikor megkóstolta a mákosat egyből lecsúszott abból is egy szelet :) A recept már felkerült a karácsonyi tortánál.
Jó volt látni mindenkit együtt és jó volt látni,hogy Mamikám ennyire boldog. Mindenki összefogott és azért dolgozott,hogy ez a nap olyan legyen amilyet szeretett volna.
Minden percét megérte, érte még ezerszer ennyi is megérné...

Egy kép az én rosszcsontjaimmal : Dédi és a déduncsik :)
Boldog Szülinapot Mamikám :)

5 megjegyzés:

M@rti írta...

Gratulálok itt is a tortához, nagyon szép lett! Nem lehetett kis munka egyesével ráragasztgatni a mintát!!!
Boldog szülinapot a Mamának is!

Pixie Pie írta...

Nagyon szép lett, gyönyörű a burkolásod! Isten éltesse a Mamádat!

Fanó írta...

Kedves M@rti!
Hát jó meló volt,de Mamikámért minden egyes másodperc megérte :)
Egyébként kicsit elfáradtam ugyan,de nagyon élveztem ez minta úgy feldobja az embert amikor készül :) Legalábbis engem :)

Kedves Pixie!
Épp a burkolás miatt duzzogtam kicsit,mert az alsó szint oldalán kicsit elvékonyodott :( De az ilyen jellegű problémákkal megint csak én voltam elfoglalva úgyhogy megnyugodtam :)


Mindkettőtöknek köszönöm a bókot,ez igazán sokat jelent nekem :)

Durmi írta...

Nagyon szép lett a torta, de mást nem is vártam tőled. :o) Mamidnak még sok boldogat!!

tejszínhab írta...

Ez igazán szép... eddig nem láttam, de most muszáj hozzászólnom;)