2013. február 9., szombat

Suli farsang 2013

Tegnap lezajlott az idei év iskolai farsangja.
A hangulat megint csak fergeteges volt, rengetegen öltöztek be a diákok közül. Sőt idén már az ovisokból is többen úgy döntöttek,hogy a suli farsang is jó alkalom arra,hogy magukra rántsák a jelmezüket. Aztán majd hétfőn az oviban újra indulhat nekik a party :)
Nálunk a suliban zsűri dönt arról kié a legjobb jelmez,de labdába csak azok rúghatnak akiknek otthon, saját kezűleg készül a jelmeze. Sok szülő hihetetlenül kreatív úgyhogy idén is láttunk nagyon jó ötleteket. Annyi torta jött össze (ezer hála a szülőknek), hogy 3 kategóriában, 3 győztest nevezetek meg.
Az én gyerkőceim is lázasan készültek, idén vittünk egy teafiltert és egy sajtból kikandikáló egeret :)


Nikolasz ovis így ő csak felvonul és megmutatja mennyire aranyos azonban Ramit már értékelik is. A zsűri idén úgy döntött,hogy nem hirdet elsőt,másodikat és így tovább hanem a 3 legjobban tetszőt választja ki. Nagy örömömre Rami volt az egyik,úgyhogy egy tortát vittünk,egyet hoztunk :)
Este fáradtan még gyorsan lőttünk róla egy képet mielőtt felvágták.


Nem kóstoltam,de a gyerkőcök szerint egy nagyon finom csoki torta :)

Tavaly egy kiváló meglepetés műsorral készült az iskola tanári karának néhány tagja. A világ egyik leghíresebb zenekarának öltöztek és fergeteges hangulatot csináltak.

 Nagyon reméltük,hogy idén is valami hasonlóval lepik meg az összegyűlt társaságot és nem kellett csalódnunk. Ahogy elkezdték óriási volt a siker. Egy örök klasszikushoz nyúltak megint és a szemünk láttára kezdett harcba Don Quijote a szélmalommal :)
Képet idén nem készítettünk,de majdnem a teljes számukat sikerült rögzíteni úgyhogy feltettem a netre és így bárki megnézheti mivel készültek nekünk.



Amikor Rami suliba ment,az első farsangján felajánlottunk egy tortát amiből később a tombola fődíja lett és ebből azóta sem maradunk ki. Idén már a 3. tortát vittük és a hibákat leszámítva nagyon tetszett mindenkinek. Na ja,ők nem azzal a szemmel nézik amivel én :)
Idén különösen szigorú voltam,mert majdnem nem is lett torta. Minden,de minden összeesküdött ellenem. Az alsó szintet újra kellett csinálnom,mert nemhogy az emeletet,de még a saját burkolatát sem lett volna képes megtartani,mert annyira folyt benne a csoki krém,hogy az egész szétcsúszott volna. Aztán neki láttam az apró-sütinek. Szerencsésen megfeledkeztem róla,hogy a sütőben van úgyhogy jól kiszáradt,kezdhettem előröl. Végül egy maszkot is sikerült eltörnöm.......
Aztán csak összeállt a dolog és ha minden hibát figyelmen kívül hagyok egész helyes lett :)




Végül a felső szint csoki lett,az alsó túró.
Egy órán keresztül húztuk folyamatosan a tombolaajándékokat mire végül eljutottunk a fődíjig amit az én Nikom egy volt ovis társa vitt haza.


Ezek pedig az apró-sütik. 5 perc alatt egy sem maradt a tálcákon,de hát nem csoda,ezek a mérges madarak nagy kedvencek.



Összességében egy nagyon jó kis buli volt és nagyon örülök,hogy idén sok szülő kivette a részét abból,hogy ez ilyen jól sikerüljön.
Azt pedig nagyon reméljük,hogy a tanárok műsorából is hagyomány lesz és jövőre is meglepnek minket valamivel :)




3 megjegyzés:

M írta...

:)

marisz57 írta...

Gratulálok Fanó!
Gyönyörű tortát csináltál, bizony örülhetett neki a szerencsés nyertes!
A mérges madarak is nagyon jók!
A tanarak műsorát élvezettel néztem, hát nekik is csak gratulálni tudok!
Mindjárt jön az unokám, megmutatom neki is, meg a gyerekeid klassz jelmezét.
És nagyon jó a blogod, tökéletes tortákat csinálsz, Rami Monster tortája is, akézzel festett pedig egyenesen szenzációs!

Fanó írta...

Csak most vettem észre drága Marisz,hogy írtál. Nagyon szépen köszönöm Neked :)