2013. január 5., szombat

Túrós-kivi zselés torta



Az idei év első bejegyzése az én hercegnőm szülinapi tortája lesz....az egyik :)
Amikor a családnak készítek tortát mindig a kísérletezésé a főszerep. Ilyenkor lehet,mert hál isten van aki megmondja a tutit.
Külsőre persze meg kellett felelnie Rami elvárásainak,de azért igyekeztem mindent kipróbálni amik szerepeltek az elképzelésemben :)
Az ízébe viszont sosem szólnak bele, így lehet szabadon szárnyalni.
Mivel a hűtőnk gyümölcsös rekesze kivi túltengésben szenved szerettem volna valahogy felhasználni.
Befogtam hát a páromat a pucolásba. Nagyjából egy kg kivit varázsolt konyhakésszé. Az összes nem kívánatos rész eltávolítása és a botmixerrel való pürésítés után kereken 7 dl kivi állt a rendelkezésemre. Adtam hozzá 4 evőkanál mézet és egy csomag vaníliás pudingot, majd zselévé főztem.
Kakaós piskótába töltöttem úgy, hogy piskóta-túrókrém-zselé-túrókrém-piskóta és így tovább amíg volt a hozzávalókból. Nem azért,mert én késíztettem,de nagyon finom lett. Nekem most ez az abszolút kedvenc ízem :)
A képet egy nappal előbb, marcipánra festettem meg. Ez volt az első kézzel festett tortám,de nagyon szerettem csinálni az összes hibájával együtt.


Egy két ecsetet nem ártana beszereznem,hogy még szebben lehessen húzni a vonalakat,de majd az is meglesz. A lényeg úgyis az,hogy Raminak nagyon tetszett a torta. Néha el se hiszem,hogy már 9 éves :( Pikk pakk elrepült ez az idő és néha úgy hiányzik,hogy pici baba legyen.
Na de " az idő nem áll meg " szokták mondani . . .


Boldog szülinapot kincsem :)

Nincsenek megjegyzések: