Kicsit megkésve ugyan,de megérkezett az idei Karácsonyi tortánk is a blogra :)
Nem mondom,hogy ez a legszebb tortám,mert nem,de nagyon finom volt.
Az előző bejegyzésben említett citromos mákos fehér csoki bonbon-ból elkészült a tortakrém :)
Hozzávalók egy kisebb tortához(16 cm)
- 20 dkg fehér csokoládé
- 70 ml tejszín
- 4 kávéskanál citromlé
- 2 citrom héja
- 4 csapott evőkanál darált mák
A tejszínt forráspontig melegítjük, majd beleszórjuk az apró darabokra vágott fehér csokoládét, és addig keverjük, míg a csokoládé elolvad. A masszához hozzákeverjük a citromlét, a reszelt citromhéjat és a darált mákot, majd hűtőbe téve kihűtjük.
(Az alap ötlet a Praliné paradicsomból származik!)
Amikor kihűlt hozzáadtam 2,5 dl kemény habbá vert tejszínhez.
Ezekután már csak bekellett tölteni a piskótába és kész is.
Nagyon ízlett mindenkinek úgyhogy nem utoljára készült az biztos :)
Az új logózáshoz pedig nagyon szépen köszönöm az ötletet Briginek mostantól ilyen és ehhez hasonló logók kerülnek a képekre :)
2 megjegyzés:
Nagyon szép a torta!
Boldog új évet kívánok!
Köszönöm szépen Mónika és utólag ugyan de Neked is NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!
Megjegyzés küldése