De az is meglehet hogy nem éjjel 11-kor kéne neki látni :)
Az idei bon bon mérlegem 18 tábla csokival indul úgyhogy a többi hozzávalót már össze sem írtam :)
Természetesen ebből ment és megy ajándékba és vendégségbe,szóval nem, nem fogunk bon bon mérgezést kapni :)
Van egyáltalán olyan,hogy bon bon mérgezés?
Lássuk sorban:
A bon bon készítés előtt jó pár nappal beáztattam egy zacskó apróra vágott vörös áfonyát egy a Hargitáról származó áfonya "pálinka likőr"-be...talán ez rá a leghelyesebb szó.
Egy nagyon kedves barátunktól kaptam még a szülinapomra,nagyon finom és igazi áfonyák úszkálnak benne úgyhogy nagyon igyekeztem meghagyni belőle a bon bonozásra :)
Áfonya és marcipán:
Szintén áfonya és marcipán csak más formában:
Dió- áfonya:
Meggyzselé-marcipán:
Nugát-marcipán:
Kandírozott narancshéjas marcipán:
Likőrös áfonya(simán kenterbe veri a konyakos meggyet :)
Citromos fehércsoki-mák
Minden nagyképűség nélkül mondom,hogy nagyon finomak lettek. A bolti szaloncukor nem igazán akar fogyni :)
Recepteket külön nem fogok írni és elkészítést sem,mert úgy gondolom az ízek kombinációja végtelen.
Ha valaki pedig ötleteket akar szerezni az nézzen körül a Praliné paradicsomban és a Bonbon mánián.
Ők nagyon részletesen leírják a csoki temperálástól kezdve mindent és isteni bon bonokat készítenek.
A citromos fehér csokis mák pedig annyira isteni(praliné paradicsom),hogy abból a mai nap folyamán tortakrémet fogok készíteni,na majd azt részletezem én is :)
Nagyon BOLDOG KARÁCSONYT Mindenkinek :)
4 megjegyzés:
Praliné paradicsom??????????????
http://www.youtube.com/watch?v=zQL9CrChTtM
:o) :o)
Ahhhhhh.... én is akaroooooook!
Igen Eszter Praliné Paradicsom :)
Hajrá Barni,próbáld ki :)
Megjegyzés küldése